گت بلاگز اخبار پزشکی نمک &quot/ ۳برابر حد مجاز ، نان ایرانی&quot، رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم ، وزیر بهداشت

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم توجه بر سلامت نان، گفت: در بعضی موارد شاهد استفاده از جوهر نمک با همین عنوان یا با عنوان مخمر در نان هستیم که بخشی از بیماری‌های گو

نمک &quot/ ۳برابر حد مجاز ، نان ایرانی&quot، رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم ، وزیر بهداشت

وزیر بهداشت :نمک "نان ایرانی" ۳برابر حد مجاز / رودربایستی ها را کنار بگذاریم

عبارات مهم : سلامت

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم توجه بر سلامت نان، گفت: در بعضی موارد شاهد استفاده از جوهر نمک با همین عنوان یا با عنوان مخمر در نان هستیم که بخشی از بیماری های گوارشی مردم به همین علت هست.

به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه همایش روز جهانی غذا با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: امروز به مناسبت روز غذا جهت تشویق و تذکر راجع به سلامت غذا جمع شده است ایم و ماموریت مان مواظبت از سلامت غذا هست؛ آیا که مردم ما را امانتدار خود می دانند و باید از سلامت آنها مواظبت کنیم. البته این کار فقط بر عهده وزارت بهداشت نیست، بلکه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز باید در این حوزه به ما کمک کنند.

نمک &quot/ ۳برابر حد مجاز ، نان ایرانی&quot، رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم ، وزیر بهداشت

وی با بیان اینکه بخش زیادی از گرفتاری های ما در حوزه فرآورده های غذایی قاچاق هست، افزود: یکی از تاکیدهای ما کم کردن مصرف نمک بود که خوشبختانه توانستیم میزان آن را کم کردن دهیم. در شکر نیز باید اقدامی انجام دهیم. آیا که روزانه ۸۵ گرم شکر مصرف می کنیم. این در حالیست که حداکثر میزان مصرف شکر در روز باید ۶۰ گرم باشد و این یعنی اینکه ما باید میزان مصرف شکر را در کشور ۲۵ درصد کم کردن دهیم. به علت مصرف زیاد شکر است که کودکان مان چاقند و بیش از ۴۵ درصد از مردم کشور نیز اضافه وزن دارند. اگر ۸۰ درصد فوت ایرانیان به علت بیماری های غیرواگیر هست، این یعنی ما باید در سبک زندگی و تغذیه خود تجدید نظر کرده و نمک، شکر و روغن کمتری مصرف کنیم. از طرفی از روغن جامد استفاده نکنیم. البته باید توجه کرد که دولت موظف است میزان اسید چرب ترانس را در روغن ها به صفر برساند.

وی با بیان اینکه ما در دو سال آینده میزان مصرف نمک و مصرف شکر به خاص در نوشیدنی های صنعتی را کم کردن خواهیم داد، گفت: امیدوارم شرکت مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در حوزه مبارزه با قاچاق فراورده های غذایی به ما کمک کند. نظارت ما بر روی آنچه که از مبادی قانونی در حوزه های متفاوت اعم از غلات، گندم، برنج و … وارد می شوند، مناسب است و مردم باید به ما اعتماد کنند و به شایعات توجه نداشته باشند؛ آیا که شرکت غذا و دارو در حوزه مواظبت از سلامت مردم سختگیر است.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم توجه بر سلامت نان، گفت: در بعضی موارد شاهد استفاده از جوهر نمک با همین عنوان یا با عنوان مخمر در نان هستیم که بخشی از بیماری‌های گو

وی تاکید کرد: در زمینه فرآورده هایی که به صورت غیرقانونی وارد کشور می شوند، پرسشها زیادی داریم. به عنوان مثال عرضه لبنیات سنتی غیرقانونی است ولی من به عنوان وزیر بهداشت ضابط قضایی ندارم تا با آنها برخورد کنم. بنابراین دستگاه های دیگر باید وظایف ارزش را به درستی انجام دهند.

وی ادامه داد: بالاخره در حوزه دارو و غذا هم قاچاق وجود دارد که امیدوارم با نظارت کافی این مسئله برطرف شود. در عین حال باید بدانیم که برگزاری این گردهمایی ها بی اثر نیست. هر چند که اثرش سریع نیست، ولی بالاخره به نتیجه می رسند. در عین حال از مردم می خواهیم که خودشان هم مواظبت های مورد نیاز را انجام دهند و به نشانگرهای تغذیه ای سبز، زرد و قرمزی که روی فرآورده های غذایی وجود دارد توجه کنند. به این ترتیب اگر روی فرآورده ای رنگ سبز وجود داشت آن را با خیال راحت مصرف کنند. اگر زرد بود در مصرفش احتیاط کنند و اگر قرمز بود بدانند که این فرآورده جهت سلامتی ارزش مضر هست. بنابراین یا از سلامتی خود مواظبت کنند و یا با خوردن این فرآورده های مضر بیمار شوند و هزینه بپردازند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: امیدوارم شرکت هایی که از سلامت مردم محافظت می کنند سال به سال زیاد شوند و آنهایی که آسیب می رسانند هم با برخورد قانونی از سوی دستگاه قضایی و ناظرین حوزه بهداشت و درمان مواجه شوند.

نمک &quot/ ۳برابر حد مجاز ، نان ایرانی&quot، رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم ، وزیر بهداشت

وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد بحث سلامت نان، گفت: نان غذای مهم در کشور است و اگر نان سالمی به مردم بدهیم، بخشی از وظیفه مان را انجام داده ایم. وزارت بهداشت جهت شرکت های تولید کننده مواد غذایی سخت گیری می کند تا نمک ارزش را به میزان یک گرم یا یک دهم گرم کم کردن دهند ولی از آن طرف نانی در اختیار مردم قرار می گیرد که میزان نمکش سه برابر مجاز است.

وی افزود: زمانی که به نانوا می گوییم آیا به میزان زیاد از نمک استفاده می کنی؟ می گوید آردی که به من می دهند مناسب نیست و خمیرش شل است و در تنور می ریزد. بنابراین باید گندم وارداتی را با آن مخلوط کنم. این در حالیست که دو برابر قیمت جهانی گندم را جهت خرید آن می دهیم و از طرفی هم نمک به آن اضافه می کنیم که بیماری و هزینه ایجاد می کند.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم توجه بر سلامت نان، گفت: در بعضی موارد شاهد استفاده از جوهر نمک با همین عنوان یا با عنوان مخمر در نان هستیم که بخشی از بیماری‌های گو

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید رودربایستی ها را کنار بگذاریم، تاکید کرد: در حوزه سلامت حقیقت مقدم بر مصلحت هست. اینکه اعلام کنیم در گندم خودکفا شدیم خوب هست، ولی این خودکفایی می تواند به این معنا باشد که بخشی از آن را صادر کنیم. من راجع به این ادعای نانوایان بررسی کردم و فهمیدم که حرف ارزش درست هست. بنابراین باید گندمی وارد کنیم تا نانوا، نان خوبی به مردم عرضه کند؛ آیا که اگر مسئله نان حل شود از بروز بخشی از امراض پیشگیری می شود. بر این اساس امیدوارم مسئولان حرف نانواها را گوش دهند و پرسشها ارزش را حل کنند.

وی با بیان اینکه ما به دنبال کم کردن نمک و عدم استفاده از جوهر نمک در نان هستیم، گفت: در حال حاضر در بعضی موارد جوهر نمک گاهی با همین عنوان و گاهی با عنوان مخمر در نان استفاده می شود و بخشی از بیماری های گوارشی مردم به همین علت هست. بنابراین ما دلواپس بروز بیماری هایی هستیم که مرتبط با عملکرد سایر دستگاه هاست و امیدواریم مسئولان مرتبط به این مباحث توجه کنند.

نمک &quot/ ۳برابر حد مجاز ، نان ایرانی&quot، رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم ، وزیر بهداشت

واژه های کلیدی: سلامت | بهداشت | بیماری | سلامتی | مبارزه با قاچاق | اخبار پزشکی


دانلود فایل ها

نویسنده : getblogs